Romanul care mi-a ridicat adrenalina: ,,Fata din tren” de Paula Hawkins

  ,,Fata din tren” de Paula Hawkins e genul de roman care te ține în suspan și care te determină să te gândești la diverse formule. Recunosc, după ce am citit trilogia ,,Divergent” eram sigură că în timpul apropiat nicio carte nu o să-mi mai ridice adrenalina. Am citit-o în două zile. În tranport în timp ce mergeam spre job, în timp ce mă aflam în mașină și mergeam spre fimări și m-a ținut trează până la ora 3 de noapte. Deci merită să o citiți!

Eroul principal în toată ,,nebunia” este Rachel Watson, o femeie divorțată, fără job, nefericită și cu o mare problemă – alcoolu. De mult ori îmi venea să o trezesc la realitate, iar la unele capitole mă dezgusta în adevăratul sens al cuvântului. Totuși, este puternică, cel puțin eu asta am observat. Deci femeia își pierde locul de muncă din cauza alcoolului, evident, și se preface că în fiecare dimineață merge la lucru. De ce? Îi este rușine să spună adevărul.

Mi-a plăcut enorm să citesc descrierea când zilnic ia trenul de la ora 8 și 4 minute, iar apoi descrie ce vede.  Într-un mod sau altul, dar m-am văzut pe mine în ea. La fel ador să observ tot ce se întâmplă în jur, atunci când sunt în transport.

În fiecare dimineață privirea îi este îndreptată spre două case: casa în care a locuit cândva, iar acum trăiește acolo fostul soț cu actuala lui soție, Anna, și bebelușul acestora. Dar și casa în care locuiesc doi tineri, pe care îi numește Jess și Jason neștiind numele acestora în realitate. Rachel îi invidiază pentru viața aparent fumoasă și fericită.

the-girl-on-the-train

Într-o dimineață, Rachel află din ziar că Jess pe numele ei adevărat Witney a dispărut. Ea își amintește că în ziua precedentă a văzut-o în timp ce se îmbrățișa în curte cu un alt bărbat, iar de aici începe adevărata nebunie. Vrea să meargă să spună anchetatorilor tot ce a văzut, ce știe, dar e o femei, care a eșuat în viață și cum o vor crede pe ea?…

Nu vreau să ofer mai multe detalii. Cartea te ține în suspan, te face să analizezi mai multe piste și să afli cine totuși e vinovat de dispariția lui Witney. Cel puțin eu abia înainte de deznodământ mi-am dat seama cine este. Și încă un aspect curios, deși la un moment dat o uram pe Rachel, pentru purtarea ei, oricum perosnajul m-a făcut să-mi pese de evoluția lui.

Este un roma care demonstrează că nu a fost scris fără un plan anume. Nu este ca și celalte: urmează un film clasic, ba din contra, este ca o un joc de puzzel sau ca un joc constructor: de la început este bine gândit. Acest roman nu îl văd scris în Moldova și anume fiindcă la noi scriitori văd alte lucruri. Ceva mai simplu, de multe ori inspirat de prin alte cărți și Doamne ferește să fie ceva unic, original și noi, care să ,,explodeze”.

Autoarea Paula Hawkins a demonstrat că poate scoate ceva ieșit din tipare, iar pentru asta are toată admirația mea.

 P.S A apărut recent și filmul, însă încă nu l-am privit. Am impresia că personajele create în memoria mea parcă ar fi altfel, iar filmul mi-ar crea o altă părere. Totuși, ard de nerăbdare să-l văd…așa că aștept momentul când voi avea timp liber ca să nu-l văd pe bucăți.

Sursa pozelor: blog.okian.ro/

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s